sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Joululahjoja 2014

Jaahas. On taas aika katsahtaa muutaman päivän taakse, että mitäs sitä tänä vuonna tuli paketteihin oikein laitettua. Kuvat ovat surkeita, kuten viime vuonnakin, ovat taas otettu kiireessä paketoinnin yhteydessä, sori!


Tänä vuonna päätin tehdä lahjaksi muutaman virkatun amugurumi-hahmon. Lähinnä koristeeksi/maskotiksi.

 Tämä ankka meni pienelle pojalle. Ohje on omasta päästä, lankana Gronhoj Garnin Carolina. Koitan jossain välissä saada aikaiseksi ohjeen kyseiseen ankkaan tänne blogiin. 


 Elokuvien ystävän paketista löytyi hahmo nimeltä Groot. Ehkä tämä päätyy työpöydän kulmalle turvamieheksi/huonekasviksi! Englanninkielinen ohje Gardian of the Galaxy -elokuvan hahmoon löytyy täältä. Lankana käytin jämälankojen lisäksi Onionin Hemp+Cotton+Modal lankaa. Kyseinen lanka oli mielestäni liian "kovaa" amigurumivirkkaukseen. Sormenpäihin ihan sattui! Ohjeen Groot on "istutettu" aitoon ruukkuun, omani päätin tehdä kokonaan virkaten. Vähän jäi harmittamaan tuon ruukun ulospäin näkyvä epätasaisuus. Se johuu välipohjasta, jonka tein ruukun sisälle. Välipohjan alla on kiviä, yläpuolella vanua, näin hahmo pysyy paremmin pystyssä.


Nämä kaksi kaverusta on tarkoitettu talvikoristeeksi hyllyn päälle. Toki niillä leikkiäkin voi, vaikka saajat eivät enää leikki-iässä olekaan.  Lankana näissäkin tuo ankassakin käyttämäni Carolina. Englanninkielinen ohje (Crochet Winter Dolls, Pip ja Nat) löytyy täältä.




Ennen Joulua näin televisiosta ohjelman (taisi olla nimeltään Kristien Jouluvärkkäilyt, ellen ihan väärin muista), jossa tehtiin itse joululahjoja. Yksi siinä tehty lahja oli vanhalla kirjansidontatekniikalla valmistettu muistikirja. Näytti kivalta ja jopa sen verran helpolta, että päätin itsekin yrittää. Omani tein kylläkin tekonahasta, ohjelmassa kun käytettiin aitoa nahkapalaa. Oli juuri niin hauska tehdä, kuin miltä TV:ssä näytti!





Myös muutama kirjanmerkki sai Jouluna uuden omistajan.

 Liskokirjanmerkkiin löytyy englanninkielinen ohje täältä.

Tähän helppoon ja nopeaan, Doctor Who -fanille sopivaan kirjanmerkkiin löytyy ohje täältä, sekin englanniksi.



Kaksi pientä tyttöä sai uudet juhlalaukut, tai miksei näitä voisi arkenakin käyttää
"Malli" on omasta päästä, vaikka eihän näissä kamalasti mitään suunnittelemista ole! Virkkasin kassit röyhelöhuivilangasta (Four Seasons: Gala) tavallisen langan tapaan koon 8 koukulla. Kukat virkkasin Garnstudionin kiiltävästä Cotton Viscose -langasta käyttäen Garnstudionin ohjetta, joka löytyy täältä.



Juhla/arkikäyttöön on myös takoitettu nämä pesukoneessa huovutetut helmet.

Kuvallisen ohjeen siitä, miten helmiä pesukoneessa huovutetaan, olen aikaisemmin laittanut tänne. 
Näissä lankana Hjertegarnin Natur Uld.



Lahjaksi huovutin myös nämä lapaset.

 Toisiin koristeeksi värikkäät napit...

...toisiin epäsymmetrinen neulahuovutus. (Symmetrinen kun olisi ollut liian vaikea.) Tämä lahja oli se, jonka viimeistelyä (eli juuri tuota neulahuovutusta) lykkäsin viimeiseen asti.

Lapasten malli on omani, lyhyt ohje niihin löytyy täältä. Lankana näissä tuo ohjeessakin mainittu Hjertegarnin Highland Wool.




Varpaita lämmittämään tein tänä jouluna kahdet Feet Eaters -tossut.

Ohje tossuihin löyttyy Anna Hrachovecin kirjasta Knitting Mochimochi (Watson-Guptill Publications). Molemmat tossut ovat miehen kokoa, lankana Novitan 7 Veljestä.




Varpaita lämpöisenä pitävät myös nämä miehen tossut/sukat.

Eglanninkielinen ohje (Nola's Knitted Slippers) löytyy täältä. Sukkiin käytin sekä Novitan Naava-, että Isoveli-lankaa, Isoveli kun kestää kulutusta ja näinollen sopii paremmin sukan pohjaan.




  Novitan Naava-langasta tein myös nämä kaksi lämpöistä keeppiä.
Toinen kuvista on edestä, toinen takaa. Ohje näihin on Novita-lehdestä (talvi 2014). Tuo Naava oli kyllä mukavan tuntuinen lanka neuloa, varmasti myös mukava päällä!




Kyseisestä Novitan talvi-numerosta on myös tämä hartiahuivi, lankana Novitan Huurre.

 Pudotetuista silmukoista ja liukuvärjätystä langasta muodostui upea aaltokuvio. 



Tänä vuonna en myöskään unohtanut palelevia päitä! (Talvikin tuli juuri sopivasti Jouluksi tähän osaan maata!)

Tämä paksu tupsupipo on neulottu Novitan Mambo-langasta. Eglanninkielinen ohje hauskaan pipoon löytyy Ravelrysta.



Myös kaksi "villa-allergista" poikaa löysivät paketeistaan pipot. Villaa kun ei millään voi pitää, kutittaa niin kovasti! Taisi olla samoin omassa lapsuudessani...


Näiden pipojen ei pitäisi kutittaa, lankana nimittäin pehmeä HjerteGarnin merinovillainen Palino. Pipon mallit on omasta päästä, samoin tuo kalafanin pipoa koristava kala-aihe. Star Wars -aihe taas löytyi Googlen kuvahausta sanoilla "star wars knitting chart".




Viimeisenä uusin aluevaltaukseni: neulominen ilman puikkoja, käsiä puikkoina käyttäen. Hommaan löytyy paljon hyviä ohjevideoita Youtubesta. Googlen kautta niitä löytää vaikkapa hakusanoilla "arm knitting youtube". Kannattaa kokeilla, hirmu hauskaa ja koukuttavaa puuhaa!!


 Tässä tuubihuivissa käytin lankana kaksinkertaista Marks&Kattensin La Stardaa.


4 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja! Onnekkaita olivat nämä lahjojen saajat, joiden joukosta löytyi näköjään tuttuakin väkeä :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Juu, näköjään kovin pieni on maailma taas kerran, tai ainakin tämä meidän osa siitä! :)

    VastaaPoista
  3. Taitavuutta ja ahkeruutta, intohimoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaiko sittenkin verta ja hikeä, pakkomiellettä! :)

      Poista