tiistai 18. maaliskuuta 2014

Hoh-hoijakkaa!! Kevätväsymystä?



Vaikka blogissa onkin ollut hiljaista, en sentään ihan täysin ole käsitöistä taukoa pitänyt. Ihan joka ilta en kuitenkaan ole puikkoihin tai virkkuukoukkuun jaksanut tarttua, uni kun tahtoo tulla jo kahdeksan maissa!

Lankoja olen kyllä taas hamstrannut roppakaupalla. (Itseasiassa niin paljon, että joku voisi sanoa tilanteen taas riistäytyneen käsistä.) Mutta kun lankakerät ovat vaan niin kertakaikkisen ihania!

Jämälankoja en juurikaan ole käytettyä saanut, mitä nyt muutaman vauvansukkaparin neuloin yhtenä iltana. Osallistuin helmikuussa blogihaasteeseen, jossa neulottiin sukkia lahjoitettavaksi sairaalaan, ja vaikka deadline haasteeseen oli jo mennyt, en heti osannut lopettaa sukkien neulomista (valmistuivat niin kivasti ja nopeasti). Niinpä nämä kaksi paria odottavat nyt, että niille joskus tulee käyttöä.













Kevätkin ehti jo vähäsen käväistä näyttämässä naamaansa täällä päin maata, kunnes talvi päätti vielä tehdä (toivottavasti lyhyen) comebackin. Ensimmäisenä täysin aurinkoisena paivänä mieleni teki tehdä jotain nopeaa, värikästä ja etenkin keväistä. Vaikka talvi vielä takaisin tulikin, kurkkaa työasun taskusta nykyään keväästä muistuttava kaveri, uusi kännykkäpussi!

Yksi työkaveri nosti tätä heti korvista ja sanoi, että kaverista ei nää tykkääkö se siitä vai ei, kun ei ole suuta. Mutta tämäpä onkin Mysteeri-Pupu, joka varmasi osaa pitää salaisuuden kuin salaisuuden!!!




Kevään tulosta innostuneena aloin myös väsäämään uutta ovikranssia, vanha kun ei tietenkään Joulun jälkeen lumihiutaleineen ja poroineen oveen enää sovi. Tästä versiosta tuleekin värikkäämpi, mutta sitä, millaisen kaverin tähän virkkaan, en ole vielä päättänyt. Tipu olisi keväinen, mutta vaikkapa pöllö menisi kesälläkin... Hmmmm....





Yhtenä iltana innostuin järjestelemään helmi- ja korutarvikevarastojani. Eihän siitä järjestelystä loppujen lopuksi mitään tullut, helmet ovat edelleenkin ihan sikin sokin, mutta nyt omistan kolmet uudet pöllökorvakorut! HIP HEI!





Tuo kovempien pakkasten aikaan aloittamani paksu palmikkotunika on nyt jo lankojen päättelyä vaille valmis. Ja todellakin purkausuhan alla! Yhtään, en sitten yhtään tykkää siitä! Palmikkokuvio vetää neuleen kasaan, ja kun siihen vielä yhdistää 3/4-osa hihat, kaarroke-yläosan ja muhkean kauluksen, näyttää sen päälleen pukenut "neule-uhri" ylösalaisin olevalta päärynältä! Siis ylhäältä leveä ja alhaalta kapea. Sen verran minulla on itsearvostusta, etten laita tähän kuvaa itsestäni tekele päällä, mutta voitte kaikki miettiä miltä tuo päällä näyttää. Ei kyllä yhtään sellaiselta, kuin ohjeen kuvassa, sen voin sanoa! Aina ei vaan onnistu.

http://www.garnstudio.com/drops/mag/131/1/1-1.jpg





















Drops Nepal -langassa ei kyllä ole mitään valittamista. Siitä, miten se kestää kulutusta, en tosin voi vielä mitään sanoa, mutta ihanan pehmoista ja edullista se ainakin on.




Nyt kun kaksi suurempitöisempää työtä (ylläoleva palmikkotunika ja aikaisemmin "valmistunut" palmikkojakku) on flopannut täysin, suorastaan kauhulla odottelen mitä seuraavasta tulee. Työn alla on nyt tunika vihertävän petroolista Hertegarn:n Exclusive Alpaca -langasta. Käyttämäni englanninkielinen ohje löytyy Knitty-verkkolehdestä, eli täältä. Tällähetkellä työn alla on hihat, eli loppu häämöttää jo!


Joskus vielä ostan sovitusnuken, johon voi kunnolla sovittaa keskeneräistä työtä! Sitten ei enää tarvitse mallailla rullaantuvaa etukappaletta vatsaansa vasten kuvitteellisia sivusaumoja myöden ja miettiä, onko se nyt sopiva vai eikö ole.


5 kommenttia:

  1. Ihania käsitöitä koko blogi pullollaan ja sen kyllä huomaa,että käsillä tekeminen on alkanut jo sieltä lapsuudesta :). Tykästyin tekemisiisi kovasti ja saitkin minusta vakkarilukijan! Ensimmäiseksi voisin tehdä tytön uuteen kännykkään pussin mukaillen tuota ihanaa ideaasi salaisuudet pitävästä pupusta ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vain! :) Mukava kuulla, että olet löytänyt toteuttamiskelpoisia ideoita! Tervetuloa lukemaan!

      Poista
  2. Siis aivan ihania!!! Kiitos vaan vinkkauksesta, mä ryhdyn vakivieraaksi... saa ehkä uutta potkua omiin väsäyksiin, joista tosin nyt ei voi puhua ees samana päivänä:-)

    VastaaPoista